De Gladzor Universiteit

Aan de universiteit van Gladzor konden studenten diverse studies volgen zoals wiskunde, filosofie, logica, sterrenkunde, mythologie en theologie, maar men kon ook les krijgen in schilderen, beeldhouwen en muziek. De universiteit is aan het einde van de 13e eeuw opgericht en was, naast de universiteit van Tatev, een van de grote leercentra in het middeleeuwse Armenië.

Er werden ideeën en levensbeschouwingen ontwikkeld en het leven werd door de studenten vanuit verschillende perspectieven bekeken.

Wij zijn Gladzor

ASV Gladzor is de landelijke Armeense studentenvereniging van Nederland en net als vele andere studentenverenigingen organiseert ASV Gladzor allerlei prestatiegerichte activiteiten voor haar leden en geïnteresseerde studenten. Evenementen zoals presentatie- en sollicitatietrainingen, netwerk bijeenkomsten, culturele uitjes en reisjes naar musea en historische steden. Naast deze evenementen zijn er voldoende activiteiten in een informele setting waar Armeniërs elkaar kunnen ontmoeten.

Onze missie is om Armeniërs met elkaar en met hun roots te verbinden. Ons doel is om hen unieke mogelijkheden tot ontwikkeling te bieden. Ons netwerk binnen Nederland is groot en groeit, van andere Armeense organisaties tot aan erkende instanties. Onze toevoeging binnen de Armeense gemeenschap is een actieve bijdrage aan landelijke activiteiten als herdenkingen, symposia, e.d. grote evenementen. Gladzor is aangewezen als een van de beste jongeren- en studentenorganisaties om de connectie met het moederland en cultuur te (her)vinden.