SMART Armenia

SMART Armenia
Nieuws

In de armste provincie van Armenië, Lori, is een COAF Smart centre geopend. Het educatie centrum is gesponsord en geopend door Garo Armen.

In het centrum kunnen alle Armeniërs wonend in de provincie Lori gratis gebruik maken van alle faciliteiten die het centrum te bieden heeft. Denk aan muziekinstrumenten, computers, een gymzaal, een bibliotheek, 3D-printers en een laboratorium. Dit wordt gedaan om de economie van Lori een boost te geven.

Er wordt gehoopt dat jonge Armeniërs in het centrum hun talenten zullen ontdekken en zo programma’s en producten zullen ontwikkelen die de Armeense economie ten goede zullen komen. In Yerevan is een soortgelijk concept al een groot succes. Daar heb je het TUMO-centrum. TUMO heeft dit doel al deels bereikt, alumni van TUMO hebben bijvoorbeeld de apps PicsArt en Shadowmatic ontwikkelt. Hiermee hebben zij Armenië op de ICT kaart gezet. Ook worden er in Armenië tablets, telefoons slimme wandelstokken en nog meer verschillende producten geproduceerd in de hardware/software-industrie.

Steeds meer hoogwaardige technische producten worden ontworpen en ontwikkeld in Armenië. Bijvoorbeeld de eerder genoemde apps, maar ook slimme portemonnee’s, met een powerbank, live GPS en een camera die een foto maakt waar de portemonnee zich bevindt. Armenië investeert flink in de ICT-sector in de hoop de Armeense economie te ontwikkelen.

Amazon-Alexa heeft nu een concurrent gekregen uit het kleine Armenië “Heltun”, een computer waarmee alles in een huis is te bedienen. Van energiebeheer tot het aan en uit zetten van de tv. Heltun is 29 mei dit jaar officieel gelanceerd en in de eerste week van het bedrijf zijn er al meer dan 1000 units verkocht aan het buitenland. De grootste afnemers komen uit Scandinavië en Rusland. Het bedrijf wil in het komende jaar groeien tot 10.000 units per maand met 10 verschillende producten.

De Smart Wallet


Mkrtich Mkrtchjan op 20-06-2018