Beroemde bezoekers voor Armenië

Beroemde bezoekers voor Armenië
Nieuws

In mei heeft de wereldberoemde zanger Elton John en de chefkok Anthony Bourdain Armenië bezocht. Serena Williams heeft aangegeven dat zij dit jaar nog Armenië wilt bezoeken.

In mei heeft Elton John samen met zijn man Armenië bezocht. Hier heeft hij het taboe op aids en homoseksualiteit aangekaart. John heeft aangegeven dat hij hoopt dat de Armeense regering er hard aan zal werken om AIDS te bestrijden en het taboe op homoseksualiteit in Armenië te laten doorbreken. Ook heeft hij medische apparatuur gedoneerd aan een ziekenhuis en heeft hij een liefdadigheidsevenement bijgewoond.

Serena Williams, top tennisster en vrouw van Alexis Ohanian, heeft aangegeven dat zij zich een ere-Armeniër voelt en spoedig Armenië wilt bezoeken. Zij is van plan om sport, met name tennis, te bevorderen en te promoten in Armenië.

Anthony Bourdain heeft onlangs Armenië bezocht en een reisprogramma gemaakt. Deze aflevering is te zien op 24Kitchen en is door miljoenen mensen bekeken. De Armeense (eet)cultuur is onder andere aan bod gekomen. Ook heeft Bourdain de Kharabakh-oorlog en de Armeense genocide uitgebreid behandeld in deze aflevering. Bourdain heeft op 8 juni 2018 zelfmoord gepleegd, moge hij rusten in vrede.


Mkrtich Mkrtchjan op 20-06-2018